Orion Ensemble - Ballade


€ 18.95
Listen

Op BALLADE, de nieuwste CD van het Orion Ensemble, staan drie ballades zonder woorden. In een ballade vertellen we elkaar onze verhalen. Over mensen strijdend voor hun vrijheid, over gevechten op leven en dood, over mannen en vrouwen verlangend naar hun ideale liefde.  

De ballades op deze cd zijn allen geïnspireerd zijn op teksten en melodieën uit de Joodse cultuur. Sommige van die teksten zijn oorspronkelijk in het Jiddisch, andere in het Ladino of in het Hebreeuws. De eerste ballade gaat over het verlangen naar vrede, de tweede over hoop en de derde over de tragiek van een onbeantwoorde liefde.

De muziek op de CD BALLADE is gecomponeerd en gearrangeerd door Leonard Leutscher, de pianist van het Orion Ensemble. Met één van zijn composities, Ale Brider (track 3 op de CD), werd het Orion Ensemble in 2008 finalist en prijswinnaar van de First International Jewish Music Competition in Amsterdam. 

 Het Orion Ensemble is een kamermuziekgezelschap met als vaste kern een pianotrio. Het werd opgericht in 2000. Het geeft vele concerten op de Nederlandse podia met als kenmerk een programmering zonder grenzen, qua stijl en tijd. Eén van de krachten van het ensemble is het op originele wijze verband leggen tussen klassieke, jazz, Joodse, Spaanse en Argentijnse muziek. 

BALLADE is de negende CD van het Orion Ensemble. De CD Touched by Orion, ook uitgegeven bij O.A.P. Records, stond twee weken nr. 1 in de klassieke Top 50 van de TROS.

 

Voor meer informatie ga naar:
www.orionensemble.net

Alle werken op deze CD zijn gecomponeerd en gearrangeerd door Leonard Leutscher.


Titlel TijdsduurSample
1A bird’s message15'19Listen
2Pledge for peace    3'18Listen
3Ale Brider4'34Listen
4Ballad of hope10'44Listen
5La prima vez2'40Listen
6Siete modos de guisar las berenjenas5'17Listen
7La rosa enflorece3'