Teddy Charles & Walter Wolff Trio - LIVE


€ 18.95
Listen

Het is een van de mooie wondertjes van jazz: drie jonge jazzmuzikanten tezamen met een vibrafonist die al zo’n zestig jaar een zeer eigen rol in de jazzontwikkeling speelt. Het klikt, het klinkt subtiel, gedurfd en alsof ze al jaren samen het podium delen: Teddy Charles (1928) en het trio van de jonge, uit Finland afkomstige, pianist Walter Wolff.

Charles maakte zo’n beetje alles mee in de jazz. Van swing, naar bop, naar ‘third stream’, samenspelend met Charles Mingus. Hij fraseert zijn soli op een moeilijk te vergelijken, orginele, nooit clichématige manier. Alsof hij nog steeds aan het ontdekken is.

Pianist Wolff geeft prachtig, altijd smaakvol tegenwerk en maakt waar dat hij als grote belofte geldt op jazzpiano (Leidse Jazz Award). De Italiaanse bassist Francesco Angiuli en de Deense drummer Andreas Fryland zijn de ideale partners in dit inspirerende avontuur. Het duet van Wolff en Charles in Bob Haggarts ‘What’s new’ is een stukje pure schoonheid. Net zoals alle acht tracks geholpen door de hoge opnamekwaliteit van dit ‘LIVE’-concert in het Amsterdamse BIM-huis.

Kijk voor meer informatie op:
www.teddy-charles.com
www.walterwolffmusic.com


Titel TijdsduurSample
1Nostalgia For Mingus 10.10Luister
2Dances With Bulls07.04Luister
3What Is This Thing Called Love10.26
4Archipelago07.51Luister
5What’s New05.08Luister
6All The Things You Are09.50
7I Hardly Think About You 08.33Luister
8A Night In Tunisia13.06Luister


Artiesten link van links naar rechts: