Sintiromarus - Latcho Drom


€ 18.95
Listen

Passie en hartstocht zijn de sleutelwoorden in dit muzikale feest van zigeunermuziek. Met hun eerste CD brengt het bruisende gipsy-ensemble Sintiromarus muziek die opzweept, melancholisch en romantisch. Muziek waarbij je nauwelijks op je stoel kan blijven zitten en die uitnodigt om te dansen. Waarbij je weg kan smelten tot de traan er op volgt.

Opvallend is het hedendaagse élan waarmee al die gouden, oude stukken uit het Roemeense, Russische of Hongaarse zigeunerrepertoire nieuw leven ingeblazen krijgen. Sintiromarus bewijst met grote virtuositeit en bravoure dat dit muziek is van nu en van altijd. Glanzend opgepoetst in mooie arrangementen, geen stofje op te bekennen, maar ook trouw aan de grote traditie. Twee violen, cymbaal en piano telt de groep. Muzikanten van diverse origine, van Sinti, Roma en Russische afkomst (vandaar de naam van hun ensemble), een afkomst die liefdevol muzikaal gestalte krijgt.

Of het nu een Moldavische hora is, de Csárdás van Monti, of het titelstuk ‘Latcho drom’ (goede reis). Sintiromarus speelt zigeunermuziek die al bij de allereerste maten van het openingsstuk ‘Basso’ de weg weet te vinden naar het hart.

Kijk voor meer informatie op:
www.sintiromarus.nl


Titel TijdsduurSample
1Basso4'38Luister
2Russian Theme’s 8'37Luister
3Cigarettes3'24
4Moldavian Hora5'59
5Latcho Drom3'23Luister
6Piece Nostalgic ‘When I was a Child’5'50
7Yoska 3'44Luister
8Go Ahead 2'55
9Kalinka3'22Luister
10Sirba & Hora3'05
11Balaton4'08
12Rumanian Train Song3'28Luister
13