UPCOMING RELEASE: René ten Cate Trio - Solar


€ 0.00
Listen

Het René ten Cate Trio, bestaande uit René ten Cate op piano en vibrafoon, Andy Valkenburg op contrabas en Barry Olthof op drums, is een hecht trio die allen recht uit het hart musiceren. Hun muziek is organisch en tijdloos en is gekenmerkt door prachtige interactie tussen de muzikanten. René ten Cate over dit trio: 'spelen met hen is alsof je in een gloednieuwe auto stapt en ermee weg rijd......'

René ten Cate raakte geïnteresseerd in de jazz toen hij luisterde naar Oscar Peterson. Hij leerde zichzelf piano en drums bespelen in 1985, en door geïnspireerd te zijn door vibrafonist Mike Mainieri, begon hij met het bespelen van de vibrafoon. Veel later ging hij naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij afstudeerde met een negen.

Hoewel hij meer bekend is als een vibrafonist, is zijn pianospel tevens op een professioneel niveau. Hij ziet zichzelf echter meer als een jazzmusicus dan als een vibrafonist of pianist.
Hij is geïnspireerd door pianisten als Keith Jarrett, Chick Corea en Joe Zawinul en meent dat de directe en spontane interactie tussen de muzikanten een van de belangrijkste pijlers van de hedendaagse jazzmuziek is. 

Deze productie is de eerste van zijn eigen trio.
Bassist Andy Valkenburg klinkt als een echte professional uit de 'States' wat blijkt uit zijn buitengewone speelkwaliteiten.
Drummer Barry Olthof speelt vanuit de traditie in combinatie met een geheel eigen opvatting en staat continu in verbinding met de andere muzikanten.

Voor meer informatie kijk op: www.renetencate.nl

Titel TijdsduurGeluidsfragment
1Jazz In The House2'44Sample
2Amsterdam After Dark3'46Sample
3April Song 4'20Sample
4Solar 4'25Sample
5In A Sentimental Mood 5'14Sample
6One Million Dollar 4'05