O.A.P. Records

Recording producer en sound engineer Barry Olthof is al jaren verantwoordelijk voor de realisatie en opname van CD-albums. Dit heeft geresulteerd in een uitgebreide collectie van opnamen in verscheidene muziekstijlen. Zijn bedrijf Olthof Audio Productions, opgericht in 1998, staat bekend om opnamen die direct, transparant en geraffineerd zijn. Daarom kiezen vele artiesten en groepen ervoor hun CD te laten opnemen door Olthof Audio Productions.

Sinds jonge leeftijd is hij als professioneel drummer actief. Hij studeerde muziekregistratie en Jazzdrums op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Beide masters sloot hij cum laude af. Sinds 2007 is Barry Olthof verantwoordelijk voor zijn eigen label O.A.P. Records.

De inspiratie en gedrevenheid van het label is om te werken met nationale en internationale musici om producties van topkwaliteit te maken op het gebied van Jazz en wereldmuziek. Na inmiddels 22 jaar ervaring te hebben als free-lance engineer heeft Barry voor diverse labels en artiesten diverse CD albums opgenomen. Voor O.A.P. Records heeft hij op dit moment 42 CD albums opgenomen en geproduceerd, zie catalogus.

De Sound

O.A.P. Records typeert zich door een directe, transparante en geraffineerde sound. Het groepsgeluid en de sfeer, in combinatie met de spirit van de musici, worden weerspiegeld in de opnamen. Alle producties zijn artistiek, eigenzinnig en tijdloos.

De Techniek

In de O.A.P. Studio wordt de grootst mogelijke aandacht besteedt aan de kwaliteit van de opname en gaat daarmee de uitdaging aan om de werkelijkheid zo dicht mogelijk te benaderen. Het doel is de luisteraar het gevoel te geven bij de uitvoering van de muziek aanwezig te zijn.

De Artiesten

De internationale artiesten die O.A.P. Records contracteert kenmerken zich door buitengewoon talent en hoge ambitie. Zij beheersen de kunst van het samenspelen in balance en behouden een individuele herkenbare sound. Ook jong talent krijgt bij O.A.P. Records de kans om zichzelf te bewijzen.